Fotogaleria

dijous, 10 de maig del 2012

VAL LA PENA !!!

Ciutadans i ciutadanes de Santa Coloma:
Demà divendres dia 11 de maig es signarà un acord entre totes les parts implicades (privats i administracions), que ha de comportar en un termini inferior a trenta dies, l'inici dels treballs de retirada de les prop de dues mil cinc-centes tones de residus químics, que des de fa uns quants anys es troben abandonades en els terrenys del que fou l’antiga fàbrica Massó i Carol. Això representa l’objectiu pel que (primer un grup de veïns; avui tota la societat civil i institucional del poble i també forces vives de la comarca) hem estat lluitant intensament en els darrers temps.

Per nosaltres, aquest fet, transcendental en aquest procés de lluita, ha estat fruït de la mobilització popular, que aquesta Plataforma contra el Cementiri Químic -moviment veïnal i independent- a volgut promoure des de la seva creació, amb el convenciment que solament amb aquesta eina es podria empènyer vers la seva solució, el que ha estat i és avui encara una amenaça a la seguretat i a la salut del nostre poble i de la seva gent.

Tot i vigilants encara (amb massa precedents arreu on els interessos dels poders econòmics trepitgen els drets consolidats de la ciutadania) avui hem d'estar satisfets d'on hem arribat.
Com a Plataforma, hem d'agraïr i ho fem públicament:
A tota la ciutadania que està participant d’una o altra manera en aquesta lluita i en especial a aquelles persones que ens han facilitat informació cabdal sobre el contingut i dimensió del problema que teníem davant; a totes les entitats i organitzacions de la societat civil, sindical, social i política, del poble, la comarca i el país, que ens han recolzat o han emprès iniciatives per aquesta causa en el seu àmbit d’actuació; als mitjans de comunicació; i a molts altres persones i entitats que ens han fet costat, que no pas per no esmentar aquí detalladament, obviem.
La signatura del Protocol que tindrà llocs demà –tot i la seva importància- no representa encara malauradament la fi del conflicte.
El nostre propòsit és seguir amatents a dos qüestions fonamentals: per una banda el compliment dels terminis per materialitzar la retirada, que en l'acord s’indica; per l’altra que els treballs de l’evacuació dels residus es facin d’acord amb les instruccions que ja en el seu dia va apuntar com a preceptives l'Agència de la Protecció de la Salut (del Dep. De Salut de la Generalitat de Catalunya). Un tema aquest, cabdal i prou important.

Hem de dir que si aquest punts no es complissin, ens consideraríem rellevats del principi de prudència, que fins ara sempre hem mantingut.

Tot i que els fets hauran de corroborar la satisfacció que ara sentim, si celebrem avui una fita molt important, en el camí que un bon dia ens varem assenyalar al davant.
 
Però ho hem de fer, mantenint l'acció, fins que es constati plenament el compliment dels compromissos i comenci la retirada dels residus, NO PODEM EN CAP MANERA deixar de manifestar el nostre rebuig activament i per tant, mès que mai, pancartes i cartells, als balcons de les nostres cases !

En el trajecte recorregut fins ara, un missatge s’en desprèn:
Val la pena, és necessari, lluitar i lluitar junts, posar-se dempeus com a ciutadania, per tantes causes comunes i justes que ho reclamen...
En aquests temps que corren, on sembla que alguns projectes col•lectius clàssics tremolen o s’esquerden, és fa més necessari que mai, treballar plegats, des de la base mateixa de la nostra societat civil.
Si, val la pena !
              JUNTS, PODEM !!!

                 
FORA EL CEMENTIRI QUÍMIC 
     DE SANTA COLOMA DE CERVELLÓ !!!


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.